HTML

Én és a barátaim

Friss topikok

Linkblog

Pet palack - betiltva

2010.05.07. 11:38 enesabarataim
tovább az énésabarátaim.hu -ra

A múlt héten az Egyesült Államok Concord nevű városában (Massachusetts) betiltották a PET palack forgalmazást.Az akció Jean Hill, egy 82 éves aktivista kezdeményezésére indult. Hill szerint ezek a dobozok szennyezik a környezetet, belekerülnek tavakba, óceánokba. Persze az iparági lobbi bírósági perrel fenyegetőzik, mivel annyi mindet csomagolnak műanyagba, miért pont a PET palackokat diszkriminálják.

 

Néhány kellemetlen adat a PET palackról: kb 5000-10000 szerese az ára a csapvízhez képest és 2000 több energiát emészt fel az előállítása. Tehát nem jó. Amerikában  több mint 100 város csatlakozott már ahhoz a kiáltványhoz, hogy nem vásárolnak Pet palackos termékeket az intézményeikbe. Első lépés ez is lehetne. Ezért elindítunk egy petíciót azoknak, akik szeretnék, ha kitiltanák a pet palackokat az üzletekből. Nem mi leszünk a legnépszerűbb figurák a Coca-Cola értékesítési managerei és a pepsi salesai között, de hát istenem, elég, ha anyám szeret.

Ja, addig meg azért használj
pet palack összenyomót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enesabarataim.blog.hu/api/trackback/id/tr342044422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása